Miljø og sikkerhet

ellevilleMini har høy fokus på miljø og sikkerhet. Hos oss vil du finne flere økologiske produkter, giftfrie og godkjente produkter til barn og barnerommet. Vi ønsker så rene produkter som mulig – kun det beste er godt nok for de små.

Lekene du finner hos ellevilleMini er CE-merket og godkjent til Europeisk standard for leketøy, EN71.

 

Sertifiseringer - 

GOTS-Standard:

Er et produkt GOTS-sertifisert betyr det at tekstilene er økologiske. En merkeordning som krever at det skal inneholde minst 70% sertifisert økologiske fibre. Det stilles også krav til sikkerhet og miljø for de ansatte og gjennom produksjonsprosessen.

GOTS – Global Organic Textile Standard.

Øko-Tex:

Et miljømerke for tekstiler i Europa. Kravene til denne merkingen er at tekstilene skal ha lave verdier eller være fri for kjemikalier og fargestoffer som er skadelige for mennesket.

Øko-Tex 100 standarden sier bare noe om innholdet av skadelige stoffer i ferdig produkt, ikke om det er økologisk eller hvordan produksjonsprosessen er.

CE EN71:

Europeisk standard EN 71 spesifiserer sikkerhetskrav til leker. Etterlevelse av standarden er lovpålagt for alle leker som selges i EU. Kravene er blant annet rettet mot leken sin mekaniske og fysiske egenskaper, antennelighet og grafiske symboler/ advarsel på alder. I Norge er det krav til alle leker til barn skal være CE-merket, og ulike tilsyn tar stikkprøver og sjekker om CE-merkede produkter faktisk fyller kravene.